طبع دانه چیا در طب سنتی طبق نظریه کارشناسان دانه چیا یکی از گیاههای مهم در طب سنتی چیا میباشد. این گیاه در به صورت عمده در مکزیک و جنوب غرب ایالات متحده مصرف میشود. به صورت طبیعی در مکزیک، بولیوی، آرژانتین، اکوادور، نیکاراگوئه و استرالیا به راحتی کاشته میشود. اما در سالهای اخیر رشد این گیاه را در کشورهای دیگر نیز مشاهده میکنیم. بعد از کاشت این گیاه متخصص برای رژیم لاغری این گیاه را توصیه میکنند. ممکن است بعد از شنیدن نام این گیاه به صورت کامل در مورد ویژگیهای آن اطلاعاتی نداشته باشید. در این مقاله در رابطه با طب سنتی و مضرات آن اطلاعاتی را در اختیار شما قرار میدهیم.
گیاه چیا در طب سنتی
کلمه چیا به معنی قدرت میباشد که نام انگلیسی آن Chia است. این گیاه در تیره و دسته گیاهان نعنایی سرده مریم گلی بوده که مواد معنی بسیار زیادی را در خود جای داده است. این دانه یک شبه غلات بوده است که فیبر فراوانی دارد. طبع دانه چیا در طب سنتی نکته مهم این است که این فیبر با فیبر نشاسته و کربوهیدرات تفاوت بسیار زیادی دارد.
خواص دانه چیا
یکی از رایجترین مصارف این گیاه لاغری است اما خواص این ماده فقط به لاغری بسنده نمیکند. در زیر خواص بیشتری از این گیاه را مورد بررسی قرار میدهیم.
کنترل قند خون و فشار خون
این گیاه به راحتی میتواند نوسانهای ناگهانی قند خون را کنترل نماید. برای کنترل فشار خون باید آن را بصورت منظم و روزانه مصرف نمایید.
بهبود سلامت اعصاب
چیا حاوی منیزیم و مس میباشد که این دو عنصر به راحتی میتواند سیستم عصبی را تقویت نماید.
بهبود عملکرد قلب
به دلیل وجود امگا3 در این گیاه که بصورت لینولنیک اسید میباشد. این دانه به راحتی میتواند از بیماریهای سکته قلبی، بیماری سرخرگ کرونری و سندروم سوخت و سازی جلوگیری نماید.
سلامت استخوانها
این ماده به دلیل داشتن مواد معدنی مثل کلسیم، منیزیم، فسفر، منگنز، روی و مس میتواند باعث تقویت استخوانها و دندانها شود.
پیشگیری از سرطان
به دلیل داشتن اسیدهای چرب، امگا3 و آنتی اکسیدان میتواند خطر ابتلا به سرطان سینه را تا حدی کاهش دهید.
رفع بی خوابی
به دلیل وجود هورمونهای سرونونین و ملاتونین میتوان بیخوابی را به راحتی برطرف نماید.
افزایش انرژی و از بین رفتن افسردگی
مواد مغذی مثل ویتامین B3، نیاسین، تیامین، روی، آهن، منیزیم و اسیدهای چرب امگا3 به راحتی میتواند انرژی شما را افزایش داده و از افسردگی و بدخلقی و خستگی جلوگیری نماید.
سلامت پوست و مو
به دلیل وجود انتی اکسیدان و پروتئینها میتوانید کلاژن سازی را در پوست خود تقویت نمایید. این کلاژنها به راحتی میتواند باعث جوان سازی پوست و باعث افزایش رشد مو و ناخن شود و التهاب را کاهش دهد.
عوارض استفاده از این گیاه
بسته به فیزیک و ویژگیهای هر بدن عوارضی که در ادامه نام برده میشود میتواند متفاوت باشد. اما به یاد داشته باشید که بعد از استفاده از هر نوع گیاه عوارضی کم تا زیاد در بدن شما به وجود میآید.
اسهال
استفاده بیش از حد میتواند سبب اسهال شود.
بدخیمی پروستات
بدخیمی پروستات نتیجه استفاده بیش از حد از این گیاه میباشد.
چاقی
مصرف بیش از حد این گیاه به راحتی میتواند باعث چاقی در افراد شود و دلیل آن وجود دانههای مغذی میباشد.
تداخل دارویی
در هنگام مصرف این ماده به یاد داشته باشید که نباید آن را با داروهای ضد فشارخون و ضد انعقاد خون (وارفارین) مصرف نمایید زیرا باعث تداخل دارویی میشود.
افت فشار خون
مصرف زیاد دانه چیا به راحتی میتواند افت فشار خون را به همراه داشته باشد.
کاهش غلظت خون
به یاد داشته باشید که اگر دچار اختلال رقیق بودن خون یا اختلال خون ریزی میباشند نباید از این گیاه استفاده نمایید.
روش مصرف دانه چیا در طب سنتی
برای مصرف اسان این گیاه ابتدا 40 گرم از آن را خیس کنید. 20 گرم از گیاه چیا خیس شده را قبل از ناهار و سپس دوباره قبل از شام 20 گرم از آن را مصرف نمایید.
همچنین میتوانید از این گیاه خیس شده در سس سالاد، نوشیدنیها، اسموتی، ماست، سوپ، کیک و انواع دسر استفاده نمایید.
به یاد داشته باشید که این گیاه تبع سرد و تر دارد به همین دلیل افرادی که مزاج سرد و تر، سوء مزاج سرد، وتر و افراد بلغمی باید در مصرف این گیاه احتیاط لازم را داشته باشد.
مطالب مرتبط: