آیا تا به حال به مقایسه جو دوسر با جو پرک فکر کردهاید؟ اگر پاسختان به این سوال منفی است، توصیه میکنیم حتماً این مقاله را تا انتها مطالعه کنید. بیشتر افراد اطلاعات زیادی درباره جو دوسر و پرک یا تفاوت این 2 ماده مغذی ندارند، از این رو در این مقاله از هانی فود تصمیم گرفتیم این موضوع را برای علاقمندان شفافتر کنیم.
پرک به معنای ساده یعنی دانههای غلات را از زیر غلتک عبور داده و له کنیم. اگر این کار روی جو یا جو دوسر انجام شود، در نهایت جو پرک یا جو دوسر پرک به دست میآیند. دانستن تفاوتهای این 2 ماده سرشار از انرژی شما را از سردرگمی در انتخاب آن ها نجات می دهد. در ادامه این مقاله همراه ما باشید.
مقایسه جو دوسر با جو پرک از نظر ظاهر
جو پرک و جو دوسر هر 2 از خانواده غلات هستند با این تفاوت که از دانه و گیاه متفاوتی میرویند. جالب است بدانید جو مانند گندم به شکل خوشهای رشد پیدا میکند در حالی که جو دوسر معمولاً دارای چندین گل است.
تفاوت دیگر مربوط به شرایط آبوهوایی و رویش این 2 ماده مغذی است. جو به طور معمول در اغلب نقاط جهان با هر شرایط اقلیمی قابل کشت میباشد در حالی که جو دوسر تنها در شرایط آبوهوایی سرد و مرطوب رشد متعادلی خواهد داشت.
جو پرک و جو دوسر از نظر ظاهری تفاوتهایی دارند که به شما کمک میکند تا این 2 ماده را به راحتی از یکدیگر تشخیص دهید. برای شناسایی تفاوتهای این 2 ماده مغذی باید بدانید جو دوسر نسبت به جو معمولی ساختار کشیده و باریکتری دارد.
به دلیل اینکه این گیاه در 2 جهت یکسان رشد میکند، به آن جو دو سر میگویند. در بدنهی این گیاه سودمند برجستگیهای تیزی وجود داشته که کار با آن را سخت میکند. در بازار تنوع جو دوسر پرک نسبت به جو پرک بیشتر است زیرا این ماده اشکال ریز یا درشت دارد. اما جو پرک تنها یک شکل داشته و مزه خاصی ندارد. این 2 محصول تفاوتهایی در رنگ هم دارند که در ادامه به آنها اشاره میشود. جو پرک کاملاً سفید و رنگ وسط آن با زمینه در تضاد است در حالی که جو دو سر پرک کرمرنگ و بافت و لبههایی نرم دارد.
تفاوت طعم و نحوه مصرف
یکی از نکتههای مهم در خصوص تفاوت جو پرک و جو دوسر اینکه جو پرک معمولاً طعم و عطر خاصی نداشته در مقابل جو دوسر دارای عطر خاصی است. از طرفی لعاب جو دوسر نسبت به جو معمولی خیلی بیشتر میباشد. در ادامه سایر تفاوتهای این 2 ماده فوقالعاده به صورت فهرستوار در اختیار شما قرار میگیرند:
- عدم استفاده از جو پرک به صورت خام؛
- سیستم گوارش بدن توانایی هضم جو پرک به صورت خام را ندارد.
- جو دوسر پرک همراه شیر، آب، انواع آبمیوه طبیعی حتی بدون پخت و تفت قابل استفاده است.
- برای استفاده از جو پرک حتماً باید آن را پخته یا تفت دهید.
در ادامه مهمترین کاربردهای این 2 ماده مغذی به شما معرفی میشوند.
کاربردهای جو پرک
از این 2 ماده غنی میتوان در تهیه سوپ، آش، نان حتی شیرینی استفاده کرد. برخی افراد از این مواد در تهیه نوشیدنیهایی مانند آبجو یا ماءالشعیر استفاده میکنند. نکته مهم اینکه جو پرک سرشار از فیبر است به همین دلیل در صورت ترکیب با مایعات به راحتی نرم و لعابدار میشود. با توجه به موارد گفته شده به این نتیجه میرسیم که این ماده یک گزینه عالی برای تهیه انواع سوپ و نان محسوب میشود.
ارزش غذایی
ارزش غذایی این 2 ماده مغذی متفاوت است. جو پرک یکی از اعضای مهم خانواده غلات، دارای مقدار بالایی فیبر، از طرفی سرشار از مواد مغذی و معدنی، مثل پروتئینها و مواد معدنی و همچنین بتاگلوکان است. این در حالی است که جو پرک در واقع دانههای جو و مواد مغذی همچون آهن، انواع آنتی اکسیدان، تیامین و … را در خود جای داده است.
در هر 100 گرم جو پرک حدود 77 گرم کربوهیدرات، 10 گرم پروتئین، 10 گرم آب، 352 کیلوکالری انرژی، و یک گرم قند است. انواع ویتامینهای موجود در جو پرک عبارتند از:
- فولات،
- ویتامین A،
- ویتامین E،
- تیامین،
- ویتامین K،
- ریبوفلاوین،
- نیاسین،
- فیبر،
- پانتوتنیک اسید،
- کولین،
- ویتامین B6
و …
جو پرک و دوسر سرشار از مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، روی، مس، منگنز و سلنیم هستند. بنابراین بهتر است این 2 ماده مفید و سرشار از مواد مغذی را در برنامه غذایی خود جای دهید.
خواص جو دوسر و جو پرک
جو دوسر منبعی بینظیر از پروتئین، سرشار از آنتی اکسیدان، مناسب برای بیماران دیابتی، درمان یبوست، پیشگیری از سرطان، در پایین آوردن فشارخون مؤثر و خطر سکتههای قلبی و مغزی را کم و در بهبود عملکرد قلب مفید است.
فیبر موجود در جو آب را جذب کرده، درنتیجه باعث احساس سیری بعد از غذا شده و به کاهش وزن کمک میکند. متخصصان تغذیه توصیه میکنند از این ماده 3 وعده در روز برای لاغری استفاده شود. این ماده برای بیماری ریفلاکس معده، زخم اثنی عشر، سندرم روده التهابی، بیماری دیورتیکولارو هموروئید توصیه میشود.
با توجه به موارد گفته شده در این مقاله آیا تفاوتهای جو دوسر با جو پرک را به طور کامل درک کردید؟ نظرات خود را با ما و دوستانتان در هانی فود به اشتراک بگذارید. همراه همیشگی شما هستیم.
مطالب مرتبط: