امروز برخی افراد با تهیه پودر ماچا در خانه به عنوان راهی برای آرامش و فواید سلامتی فراوان استفاده میکنند. برای به اشتراک گذاشتن این چای ترمیم کننده فوقالعاده با شما، یک راهنمای آموزنده در مورد نحوه درست کردن یک فنجان کامل ماچا در خانه گردآوری کردهایم.
طرز تهیه پودر ماچا
- سایه زدن: در اوایل تا اواسط آوریل، برگهای چای که برای ماچا تعیین شدهاند کاملاً سایه میزنند.
- برداشت: در اوایل اردیبهشت، برگهای چای با دقت چیده میشوند.
- بخار پز: به محض چیدن برگها، فرآیند بخارپزی را طی میکنند تا از اکسیده شدن آنها جلوگیری شود و رنگ سبز، عطر و تغذیه طبیعی خود را حفظ کنند. تفاوت اصلی چای سبز ژاپنی با سایر چایها (چای سبز چینی، چای سیاه و غیره) این است که برگهای چای ژاپنی بخارپز میشوند.
- خنک کردن/خشک کردن: برگها از مراحل مختلف دستگاه هوا عبور داده میشوند تا خنک و خشک شوند.
- آسیاب کردن: برگهای چای به صورت پودر ریز آسیاب میشوند. به طور سنتی، آن را به صورت دستی روی یک آسیاب سنگی آسیاب میکنند، اما امروزه این کار با ماشینآلات انجام میشود.
تفاوت بین چای سبز ماچا و چای سبز معمولی
ماچا (تلفظ: “ma(t)-CHA” 抹茶) پودر چای سبز ریز آسیاب شده است. مزارع چای که برای ماچا در نظر گرفته شده اند، حدود 20 روز قبل از برداشت کاملاً در سایه قرار میگیرند تا چای بدون قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خورشید رشد کند. این امر باعث می شود هم اسید آمینه تیانین و هم آلکالوئید کافئین موجود در برگ چای افزایش یافته و طعم شیرین و عطر متمایزی را به همراه داشته باشد.
پودر ماچا برای سلامتی شما
این یک نیروگاه آنتی اکسیدانی است. آنتی اکسیدانها مواد مغذی و آنزیمهای جادویی هستند که مسئول جوانتر شدن پوست، تقویت حافظه و تمرکز، افزایش سطح انرژی، سوزاندن چربی و جلوگیری از تعدادی از بیماریهای تهدید کننده زندگی مانند سرطان هستند.
پودر ماچا به اندازه قهوه کافئین دارد، اما با سرعت کمتری جذب بدن میشود. یعنی ماچا عوارض جانبی کافئین کمتری دارد. اگر به دنبال نوشیدنی هستید که بتواند انرژی طولانیتری به شما بدهد، ماچا برای کسانی که میخواهند قهوه را ترک کنند، گزینه بسیار خوبی است.
دوام پودر ماچا
ماندگاری یک بسته باز نشده به نحوه بستهبندی آن بستگی دارد. به طور کلی پودر چای سبز با کیفیت بالا (باز نشده) تا 6 ماه ماندگاری دارد. بهتر است ظرف 2 تا 3 هفته پس از باز کردن بسته مصرف شود. برای نگهداری، بسته را محکم ببندید و در یک قوطی دربسته نگهداری کنید. از نگهداری در نور مستقیم خورشید و مناطق با دما یا رطوبت بالا خودداری کنید. با نوشیدن بیشتر چای سبز ماچا یا درست کردن دسرهای خوشمزه میتوانید این کار را به راحتی انجام دهید!
3 مرحله ساخت
از آنجایی که ماچا به صورت پودر ریز آسیاب شده است، طرز تهیه آن با طرز تهیه چای سبز با برگهای شل بسیار متفاوت است. در ژاپن معمولاً از ظروف مخصوص چای برای تهیه ماچا استفاده میشود. در زیر ظروف اصلی چای (و پیشنهادات جایگزین) که برای تهیه ماچا نیاز دارید آمده است:
چاوان (کاسه چای) 茶碗
چاوانها در طیف گستردهای از اندازهها و سبکها موجود هستند و از سبکهای مختلف برای چای غلیظ و نازک استفاده میشود. کاسههای کم عمق، که اجازه میدهد چای به سرعت خنک شود، در تابستان استفاده میشود. در فصل زمستان از کاسههای عمیق برای گرم نگه داشتن چای برای مدت طولانیتری استفاده میشود.
Chasen (همزن چای) 茶筌
این همزن بامبو چیسن نام دارد و در تصویر بالا 80 قلاب دارد. برای هم زدن ماچا برای ایجاد کف خوب و غنی عالی است.
چاشاکو 茶杓
چاشاکو («قاشق چای») یک ظرف چای سنتی ژاپنی برای اندازهگیری یک وعده پودر ماچا است. چاشاکوی من از بامبو تراشیده شده است، اما برخی از آنها از چوبهای کمیاب یا عاج ساخته شدهاند.
برای یک کاسه چای، به 1 ½ قاشق پر از پودر چای سبز (= حدود 2 گرم) و 2 تا 2.4 اونس (60-70 میلیلیتر) آب داغ نیاز دارید.
موارد اختیاری
- کاسه چای اضافی: اگر به جای اندازهگیری دمای دقیق آب داغ (185F/85C) از آب جوش استفاده میکنید، یک کاسه چای اضافی آماده کنید. ابتدا باید آب جوش را در کاسه چای اضافی بریزید تا قبل از هم زدن خنک شود.
- پارچه: از پارچههایی مانند 100% پنبه برای خشک کردن کاسه چای خود استفاده کنید.
- الک ریز: الک ریز به از بین بردن تودههای پودری کمک میکند. اگر صاحب آن نیستید، مطمئن شوید که زمان بیشتری را در مرحله 8 (در دستور غذا) صرف کنید تا قبل از ریختن آب داغ بیشتر در کاسه چای، به خوبی با پودر چای سبز و آب داغ ترکیب شود.
مطالب مرتبط:
6 نظر در “طرز تهیه پودر ماچا”
ممنون هانی فود بابت این سایت که مطالب بدردخور گذاشتین
خوشمزه
نرم و خوش طعم. کنار چای دلچسبه
کاش پودر ماچا ارزونتر بود
بدک نبود من همیشه ماچا میخورم این واقعا خیلی خوب نبود
خوبه توصیه میکنم